Zwalmbeek-forum 1: Verkennen

Op 12 december 2019 vond het eerste Zwalmbeek-forum plaats in GC De Munk in Munkzwalm. Bijna 100 deelnemers gingen met elkaar in gesprek over de overstromingsproblematiek in het stroomgebied van de Zwalmbeek. Tijdens een infomarkt kon je in dialoog gaan met enkele experten over de verschillende facetten van de overstromingsproblematiek. In enkele interactieve workshops deelden inwoners, vertegenwoordigers van verenigingen, bedrijven, politici, landbouwers hun bezorgdheden en dachten ze samen na over mogelijke oplossingen.  

Op het forum werd ook het online ideeën-platform voorgesteld. Op dit online platform kan je acties en maatregelen voorstellen die volgens jou belangrijk zijn in het verminderen van overstromingen en wateroverlast. Benieuwd naar de ideeën die uit de workshops kwamen?  Of heb je zelf ook ideeën om de overstromingsproblematiek aan te pakken? Tot en met 31 januari 2020 kon iedereen zijn ideeën posten op het ideeën-platform. Deze ideeën vormden de basis voor het tweede Zwalmbeek-forum op 20 februari 2020.

Herbeleef Zwalmbeek-forum 1

Tijdens de infomarkt op Zwalmbeek-forum 1 werden deelnemers ingelicht over de verschillende facetten van de overstromingsproblematiek. Wil je de posters van deze infomarkt nog eens nalezen? Of was je er niet en wil je graag meer weten over oorzaken of de aanpak van overstromingen? Download hier onder de posters van de infomarkt.

A. Presentatie
B. Informatieve panelen
C. Het verslag

Heb je het eerste Zwalmbeek-forum gemist maar wil je in de toekomst mee nadenken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Zo kunnen we je op de hoogte houden van de verdere stappen van het proces.